Free songs
Neem contact op! 06-30723475

Herstel

Herstel

AlbertSon heeft de specifieke kennis van gevelherstel. Alle gevelwerkzaamheden kunnen door ons worden uitgevoerd zoals vervanging of herstel van bestaand voegwerk, de gevel wateraf-stotend maken, het vervangen van lood en zinkwerken.

AlbertSon maakt onder garantie uw gevel weer als nieuw.

Vervangen van voegwerk

Het vervangen van voegwerk is een uiterst gevoelige handeling, omdat voegwerk vaak het karakter van een gebouw bepaalt. Het is dan ook belangrijk dat de vorm en structuur van een aan te brengen voeg, niet het karakter van een gevel verstoort. Door de eeuwen heen zijn diverse type voegen aangebracht. Hierbij valt te denken aan snijvoegen, knipvoegen, vlak- en geborstelde varianten, verdiepte voegen etc.

Uiterst belangrijk bij het vervangen van voegwerk is het verwijderen van defect voegwerk. Dit dient zorgvuldig te gebeuren zodat geen schade ontstaat aan het metselwerk.
AlbertSon is gespecialiseerd in het aanbrengen van authentiek voegwerk. Het voegwerk wordt zoveel mogelijk aangebracht zodat deze in harmonie is met het bouwwerk.

Herstellen van scheuren in metselwerk

Een scheur kan door talloze oorzaken in een gevel zijn ontstaan. Indien mogelijk wordt in eerste instantie de oorzaak van deze scheurvorming achterhaald en hersteld. Daarna kan de scheur geïnjecteerd of met RVS-wapeningsstaven in de lintvoegen verstevigd worden. Een en ander is afhankelijk van de oorzaak van scheurvorming, en de wens van de opdrachtgever.

Als laatste dient de scheur zelf esthetisch hersteld te worden. Een methode is de defecte stenen verwijderen en hele exemplaren inboeten. AlbertSon zal proberen zoveel mogelijk bijbehorende gevelsteen toe te passen.

Indien er kleine beschadigingen aan het metselwerk zijn, kunnen deze met reparatie mortels hersteld worden. Deze reparaties zijn niet volledig onzichtbaar omdat de samenstelling van deze mortel onmogelijk gelijk is als de toegepaste steen.
De kleur van de reparatiemortel wordt aangepast aan het te herstellen metselwerk en zelfs eventuele vervuiling of geïmiteerd.

 

Informeert u eens naar de mogelijkheden via onze contactpagina.